torsdag 7. juli 2011

På denne dag... og i morgen

Det har vært stille fra denne kanten en stund nå. Sånn kan det gå når gategutter er på ferie eller i fullt arbeid, og er enten uten internett eller relativt slapp etter jobb. Uansett, vi kommer sterkere tilbake, og i dag er det på tide med et innlegg som kan minne VELDIG om sånne "Dagen i dag" som av og til er å finne på baksiden av aviser. Og... det er jo kanskje ikke så rart. For det er jo i grunn akkurat det dette er. 7. juli og 8.juli..

Uansett, 7. juli er første dag ut, og her er et par hyllester til folk født på denne dagen, pluss en del kuriositeter.


Først ut er en mann med navnet Vittorio De Sica, som ble født i 1901. Han lever, som dere kanskje skjønner, IKKE i dag. De Sica var en italiensk regissør og skuespiller, og her er en aldri så liten teaser om den kanskje mest kjente filmen hans som regissør, nemlig den fantastiske Ladri di Biciclette (Sykkeltyvene).




I 1940 ble en kar født i Liverpool. Han spilte trommer, men fikk AV og til lov til å synge også. Her er et eksempel på det. Bandet het Beatles, og mannen het Richard Starkey. Han er kanskje LITT mer kjent som Ringo Starr.

PS: En liten sidenote... Bill Hicks (stand up-komiker som gikk bort i 1994) uttalte en gang på et av sine show at “The Beatles were so high, they let Ringo sing on a couple of tunes”...




I tillegg ble Bérénice Bejo født på denne dato. Hun spilte en liten rolle i A Knight's Tale fra 2001. Så den er grei.

Det kan og nevnes at det på denne dag i 1928 for første gang ble solgt 'sliced bread'. Det skjedde selvsagt(?) i Chillicothe i Missouri. På denne dag i 1953 ble også Che Guevara i overkant reiselysten, og begynte på en tur gjennom Bolivia, Peru, Ecuador, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras og El Salvador. Året etter, på samme dag (selvsagt) debuterte Elvis Presley på radioen. Han ble en TOTAL flopp, og man hørte ikke noe særlig mer fra han i etterka.. joda. Det gjorde man.

8. juli i henholdsvis 1958 og 1968 ble skuespillerne Kevin Bacon og Billy Crudup født. Førstnevnte har gjort seg bemerket i filmer som Footloose, The River Wild, Apollo 13 og Mystic River. Sistnevnte har vært med i filmer som Almost Famous, Big Fish og Public Enemies. Fokus her skal dog rettes mot en film de spilte i sammen, Sleepers. En film med en ganske så formidabel rolleliste. Robert De Niro, Brad Pitt, Dustin Hoffman, Minnie Driver og Jason Patric er jo ikke de aller verste man kan lage film med. Her er traileren til denne, etter min mening, meget undervurderte filmen.




I tillegg kan det nevnes at det på denne dag i 1947 kom ut rapporter om at Roswell hadde fått besøk fra skikkelig, SKIKKELIG langt borte, og at Allen Lee Davis i 1999 fikk æren av å være den siste som fikk tatt i bruk den elektriske stolen som dødsstraff i Florida. Gratulerer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar