mandag 12. september 2011

Frekk blåsing

Vi tar selvkritikk for den meget lange pausen siden forrige innlegg. Men nå er vi tilbake, og i og med at ferien er over, og vi er tilbake på skolen igjen er det nok stor sjanse for at aktiviteten her inne vil komme tilbake til godt, gammelt nivå. Dagens tema er frekke blåsejob... nei. Eh.. låter med frekke blåserekker. Ja. Enkelte låter kan bli tusen ganger bedre (hvert fall dobbelt så bra) dersom de har en frekk blåserekke på plass. Det er ikke alltid vi vet akkurat hvem det er som blåser som en gud (eller gudinne), men det er ikke så viktig... Det viktigste er at det er så herlig og frekt at man bare må elske det. Her gir vi dere noen av våre favoritter:

Først ut er en sang som har så mye frekk blåsing atte hjelp... Her har Quincy Jones virkelig tatt ansvar i studioet sammen med MJ.

Rock With You - Michael Jackson



Neste video ut er St.Elmo's Fire. Fra rundt 3 minutter ut i sangen finner blåserekken ut at "nå... nå skal vi virkelig leke oss"... og så gjør de nettopp det. Leker seg.

St. Elmo's Fire (Man in Motion)



Neste sang er fra et album fra 80-tallet, noe som ikke er veeeeldig overraskende når man hører låten. Come una Schiava av Gianna Nannini inneholder noen herlig frekke blåsere, som spesielt lar seg høre litt utover i sangen.

Gianna Nannini - Come una Schiava



Tar meg friheten til å kaste inn en låt til fra samme cd. Det er noe temmelig Kenny G'ete over enkelte av blåsene her (er det lov å si?). Bare hør fra ca 2:20 utover.. eller, helst hør hele sangen da. Den er fisefin, den. Anyway, here goes...

Gianna Nannini - Quale Amore



Neste låt ut er en coverlåt det virkelig svinger av. The Animals hadde originalen, men Santa Esmeralda gjør ingen skam på "Don't Let me be Misunderstood". Sangen fikk en herlig oppsving etter opptredenen i Kill Bill Vol. 1. Pluss også for en herlig frekk video, med mye hår.

Santa Esmeralda - Don't Let me be Misunderstood



Neste ut er The Mighty Might Bosstones med en herlig up-tempo låt, som selvsagt også har noen frekke blåsere i seg. Det er nærmest påbudt å bevege litt på dansefoten til denne låten.

The Mighty Mighty Bosstones - The Impression that I get



Det er vanskelig å komme utenom en av de mest kjente videoene til Paul Simon når man snakker om sanger med blåsere i... Chevy Chase er med i videoen her, og videoen er så tøyeste atte hjelp...

Paul Simon - You Can Call me Al



Når man først er i Simon-land, tar vi også med denne godlåten, fremført sammen med Art Garfunkel i Central Park back in the days. Fra vel 1:50 her er det lekestue.

Simon & Garfunkel - Late in the Evening




Det ville nesten vært blasfemi om man ikke inkluderte denne neste låten i et innlegg om blåsere i sanger, så værsågod...

Stevie Wonder - Sir Duke (live 2009)




Bonus: Denne låten er egentlig på kanten av hva som er tillatt. Det er i tillegg keyboard-blåsere, men grunnet dansen som starter på 1:25 så MÅTTE vi jo bare inkludere denne... Bonuspoeng for koreografi som ikke ligner grisen. 80-tallet, ass...

Spagna - Call Me

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar