mandag 21. mars 2011

N.W.A.

Rapverdenens svar på Mickey Mouse Club. Dr. Dre startet her, Ice Cube også, Eazy-E (R.I.P.) og MC Ren fikk også helt greie solokarrierer. The D.O.C. var også med og skrev litt tekster her og der. DJ Yella gikk etterhvert over til å regissere filmer av typen som går midt på natten. Nok om det..

N.W.A. står for Niggaz With Attitude, og ved siden av Public Enemy er det vanskeligere å finne en sintere gjeng. De startet friskt med albumet Straight Outta Compton, som foruten tittelsporet



inneholder sanger som Gangsta Gangsta, den rett så trivelige Express Yourself og Fuck The Police.



Sistnevnte var overraskende nok ingen slager på stasjonen, og det endte opp med at politiet ikke ville stille som sikkerhet på konserter.

Én Ice Cube mindre kom EPen 100 Miles And Runnin'. Igjen et herlig tittelspor, og såklart en oppfølger til Fuck The Police: Sa Prize part 2. Og altså, hvis det var en annen sang som vant "Årets basslinje 1990", så fattar jag noll.





Siste album var Efil4zaggin, og det mest minneverdige her er nok den ene av de to singlene, Alwayz Into Somethin'.



Etter dette gikk de altså hvert til sitt, og mange av soloalbumene fra de tidligere medlemmene er rett og slett herlige greier. God natt alle sammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar