torsdag 29. april 2010

Boyz II Men besøkte Oslo

Tirsdag opptrådte Boyz II Men på Sentrum Scene i Oslo. Vi snakker her om tidenes mestselgende R&B-gruppe. Gategutter var selvsagt på plass (ikke alle, men en av oss da) da Philly-gruppen skulle holde sin første konsert i Norge. Etter vel 20 år i musikken var det tross alt på tide at de besøkte dette lange og lite befolkede landet. For dem som vokste opp på 90-tallet er det vanskelig å ikke ha hørt om Boyz II Men. Selv om gruppen aldri slo HELT gjennom i Norge, taler de over 60 millioner solgte albumet for seg selv. Billboard-rekorder over antallet uker med topplasseringer taler også for at denne gruppen ikke leker musikk.

Og det gjør de heller ikke. Dvs, de leker seg jo litt da, for synge... Ja, det kan de. Vi har allerede vært innom noen av de småfrekke låtene deres tidligere, men i forbindelse med konserten føltes det helt riktig å gi guttene et eget innlegg her inne.

Gruppen var lenge fire medlemmer, og valgte bl.a. å gå kledd på denne måten...





Etter at Michael McCary, gjerne også kjent som "han med stokk og sinnsykt dyp stemme", sluttet i 2003, er det altså Nathan Morris, Shawn Stockman og Wanya Morris som danner dagens Boyz II Men. Bl.a. kjent for sine harmonier har Boyz II Men levert mye gull opp gjennom årene. Senest i fjor kom de ut med en cd hvor de tolker en del låter som man gjerne ikke forbinder direkte med typisk Boyz II Men-materiale. Her kjører de en del lekestue, for å si det sånn.


Da de opptrådte på Sentrum Scene tirsdag var det en opplevelse mange Boyz II Men fans i Norge hadde ventet på. Heldigvis slapp da altså gruppen å ta turen helt til Oslo for å fremføre sine låter for et dødt publikum. For publikum var med. Hele veien.





De fremførte en god blanding av de gamle klassikerne, samt noe av litt nyere årgang, bl.a. fra albumet "Motown: A Journey Through Hitsville, USA", hvor de tolker en del gode, gamle Motown-klassikere. Her er et par godlåter av Boyz II Men.


End of the Road

Fra debutalbumet "Cooleyhighharmony" fra 1992.




Under Pressure

Fra "Cooleyhighharmony"





I'll Make Love To You

Den ikke så lite frekke låten fra samme album.




Water Runs Dry

Fra albumet "II" fra 1994, gruppens andre album.




On Bended Knee

Også fra "II"




A Song for Mama

Boyz II Men er glad i mammaene sine, og det er jo fint. Her fra albumet "Evolution".




The Tracks of my Tears

Fra "Motown: A Journey Through Hitsville, USA" i 2007.




Money

Fra samme album.




Iris

Fra fjorårets album "Love". Denne har dere gjerne hørt med Goo Goo Dolls. Nå kan dere høre den med Boyz II Men. True story.




Time after Time

Også fra "Love".




Avslutter med en to klassikere fra debutalbumet, nemlig In the Still of the Nite og It's so Hard to say Goodbye to Yesterday.








- Frode Vincenzo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar