torsdag 1. april 2010

Starring, written by, directed by... HBO

Gode TV-serier. Det er egentlig, i forhold til hvor mange som finnes der ute, en meget sjelden vare. Men de finnes. Og noen av dem har til og med noen strålende introer til episodene sine. HBO er vel kanskje den ubestridte ener når det kommer til serier og miniserier. Her følger noen anbefalinger som man kan hygge seg med i påsken, nye som gamle. Noen er fantastiske serier, andre har hvert fall en slående flott intro.


Band of Brothers

Ikke bare har den en strålende introvideo med tilsvarende fantastisk musikk, men miniserien på 10 episoder er også rett og slett briljant.




The Sopranos

Denne serien trenger vel ikke noe nærmere introduksjon... HBO altså.




True Blood

Denne har jeg ikke sett så mye på, men introen er uansett vel verdt en high five.




Big Love

En serie jeg har sett sånn litt på. Uansett, introen er nok en gang knall. Ikke minst med låten "God Only Knows" av Beach Boys som theme song.




Six Feet Under

Kvalitetsserie så det holder fra HBO. Mange mener kanskje at den er noooget spesiell. Og det er den jo. Men uansett, en fantastisk serie som er vel verdt en titt (eller to).




The Wire

Nok en serie som det bare oser kvalitet av. Tar gjerne noen episoder å komme inn i, men når man kommer inn i den... Da, altså. Da ser man resten, for å si det sånn. Min favorittintro er fra sesong 1. De brukte samme låten for hver sesong, men av forskjellige artister. Her er det The Blind Boys of Alabama som synger "Way Down in the Hole".




Som avslutning, en liten teaser fra en kommende serie fra HBO. Martin Scorsese har regissert den første episoden, og serien omhandler den såkalte "Prohibition"-eraen i USA. Atlantic City, New Jersey er settingen. Gleder meg litt, for å si det sånn.




Frode Vincenzo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar