tirsdag 6. april 2010

Stand-up-favoritter

Det første stand-up undertegnede så var Eddie Murphy sine show "Delirious" og "Raw". Disse står vel stort sett fremdeles som det beste Eddie Murphy har gjort. Han gav seg dessverre med stand-up og gikk til filmen. Der har han... tja, ikke gjort det LIKE bra, for å si det sånn.

Uansett, Raw og Delirious bør være kjent for de aller fleste som har sett litt på stand-up. Det finnes dog særdeles mange stand-up'ere som er vel verdt å ta en kikk på. Personlige favoritter for meg er bl.a. Mitch Hedberg (R.I.P), Eddie Izzard, Danny Bhoy, Ross Noble, Michael McIntyre og Ed Byrne. Men det er mange andre som også kunne vært nevnt (og sikkert skulle vært nevnt).

Uansett, her er et par klipp som dere kan kose dere med, le litt av, og kanskje skape litt mersmak.


Jeg begynner med han jeg regner som min absolutte favoritt, Mitch Hedberg. Hedberg døde dessverre i 2005 av overdose. Han er kjent bl.a. for hans sceneskrekk (noe som gjorde at han brukte solbriller, og av og til leverte noen av vitsene med ryggen mot publikum). I tillegg var han i overkant glad i ulovlige rusmidler. Han er også kjent for sine one-liners og herlige obeservasjoner. I motsetning til mange andre stand-up-komikere hadde han ikke så ofte veldig lange historier og røde tråder, men morsomt... DET var det. Legenden Mitch hadde også en liten rolle i "That 70's Show", samt i godfilmen "Lords of Dogtown".



Mitch Hedberg gav ut tre album med stand-up, hvorav det siste kom etter hans død. Disse albumene kan dere sjekke ut på Spotify, og jeg anbefaler disse på det sterkeste.

Strategic Grill Locations
http://open.spotify.com/album/15QBJzC1hIQ5DdrU4VHQZz

Mitch All Together
http://open.spotify.com/album/5G6XrtX8LWKIYpmdilyJhF

Do You Believe in Gosh?
http://open.spotify.com/album/0rRyA2c6xFq8cnvOUVQZT5








En annen favoritt er Danny Bhoy. Han er skotsk. Og vittig. Bra kombinasjon.





Ed Byrne er en irsk stand-up komiker som også er meget morsom. Dessverre er det ikke like lett å finne alt av han på youtube, men showet hans "Pedantic and Whimsical" anbefales for dere som vil se mer av han.







Neste ut er Eddie Izzard, som faktisk var i Oslo like før jul. Billettene var svindyre, men det er ikke uten grunn. Eddie er av den litt distre typen, med vanvittig herlige dialoger med seg selv.








Den mest spesielle er kanskje Ross Noble... Denne karen er vel verdensmester i å spore av. Men hans surrealistiske stil funker, fordi han er såpass dyktig til å rett og slett gjøre det morsomt.











Frode Vincenzo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar