onsdag 10. mars 2010

Flere innlegg om gamle helter



"Du ser aldri Joe uten solbriller, for han drar ut på fylla før solen har gått ned, og drar ikke hjem før solen har stått opp igjen", Sa en bandkamerat om Joe Strummer.

Navnet er kanskje ikke så kjent for veldig mange, men hvis man starter på begynnelsen med et ikke ukjent band som heter The Clash, da ringer det kanskje en bjelle. Sammen med Sex Pistols var de et av de første punkbandene og startet opp i 1976. Da de ga ut albumet London Calling i 1979 slo de gjennom internasjonalt, med god hjelp av tittelsporsingelen. Sammen med "Rock The Casbah" fra albumet Combat Rock fra 1982 er dette Clash' mest kjente sanger, MEN det er ingen av dem jeg har valgt å ta med. Det er derimot "Straight To Hell", også fra Combat Rock, som M.I.A. samplet til hiten sin Paper Planes for et par år siden.



Etter The Clash hadde han noen tøyseår hvor det meste endte i tullball, før det tok seg kraftig opp da Joe Strummer & The Mescaleros kom til verden i 1999. De ga ut tre album, hvor de to siste Global A Go-Go og Streetcore er de beste.









Streetcore ble litt amputert. 22. Desember 2002 døde Joe hjemme hos seg selv av en medfødt hjertefeil, bare dager etter å ha spilt inn sangen "Silver & Gold" hvor den siste tekstlinjen er "I've got to hurry up before I grow too old", og han avslutter med å si "Alright, thats a take." Passe ironisk, eller passe skummelt.


Veggmaleri fra Avenue A i New York City.

- Are

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar