tirsdag 9. mars 2010

Mannen i svart

Dette innlegget hyller mannen i svart, Johnny Cash. Navnet bør være kjent for de aller fleste som har hørt om musikk. Eller film for den saks skyld, i og med at filmen "Walk the Line" handler om nettopp Johnny-boy.

Johnny Cash døde i 2003, men er fremdeles høyaktuell etter at det siste albumet i "American Recordings"-serien ble sluppet nylig, nummer 6 i rekken. Rick Rubin har produsert platene, og de har bl.a. inneholdt noen temmelig fete coverlåter fra sjefen. "Hurt" er vel kanskje den mest kjente.

Denne kisen var forresten kristen, noe som ofte speiles i tekstene hans. Det er dog en sterk underdrivelse at det akkurat i dette tilfellet ikke gjør store skaden. For det er uendelig mye fete låter denne karen har lirt av seg opp gjennom årene.

En periode spilte han i et firkløver bestående av Kris Kristofferson, Waylon Jennings, Willie Nelson og ham selv. Temmelig store navn innen country-sjangeren kan man vel trygt si.

Atle Antonsen uttalte en gang om tøysemusikerne Fuentes, Holm, Nilsen og Lind ( Espen Lind hadde riktignok en klassiker med "Baby You're So Cool" ) om at de i forsøket på å covre en U2 låt ( "With or Without You" ) "viste hvordan man får 3 minutter til å høres ut som 11". Johnny Cash covret U2's "One", og fikk den til å virke sånn ca akkurat like lang som lengden på sangen. Bra, Johnny!

Her følger et par utvalg av godlåter fra Johnny Cash sin karriere.


Johnny Cash i The Highwaymen - Highwayman




Johnny Cash peker litt nese til disse gitarkompisene ( sannsynligvis ikke, for han hadde nok ikke hørt om noen av de )




The Man Comes Around ( denne, altså... )




Man in Black ( en slags tittellåt der, altså )




Are og Frode Vincenzo takker for seg for denne gang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar