mandag 8. mars 2010

Smokey & The Bandit

Siden vi fortsatt er litt på Oscarbølgen flesker jeg til med et filminnlegg. Dette er en klassiker, og året den kom ut (1977) ble den bare slått av Star Wars når det gjaldt inntjening (totalt 127 millioner dollar).



Hovedrollen i filmen er spilt av evigunge Burt Reynolds, som vel strengt tatt fortsatt var rimelig sprek da den ble spilt inn.



Dama til Burt i filmen ble spilt av Sally Field som for oss litt yngre nok er mest kjent som hun dritkjipe kjerringa i Mrs. Doubtfire og som moren til Forrest i Forrest Gump. Nå spiller hun i Brothers & Sisters som jeg aldri har sett på, for det virker så nevrotisk jentete at selv Ally McBeal virker som Robocop 2. I 1977 var hun bare 30 og da var det mer sprett både her og der på en 70-tallsmåte.



OK, jeg skal være enig i at det nok er vanskelig å komme lenger unna en Oscarnominasjon for beste manus enn det Smokey & The Bandit er. Plotet går ut på at en rik dude fra Texas som er i Georgia er keen på Coors øl. Etterhvert får de tak i Burt (eller Bo "The Bandit" Darville) som skal gjøre jobben. Problemet er at frakt av Coors over (østover) Mississippi sees på som smugling, så Burt/Bo/The Bandit får tak i en kamerat som skal kjøre en lastebil med øl fra Texarkana samtidig som Burt selv kjøper seg en Pontiac Trans Am. (Det ble bare masse helvete og drit når jeg prøvde å legge inn bilde).

Resten av filmen er egentlig bare en eneste lang biljakt hvor Burt/Bo/Bandit, bil og etterhvert berte (Sally Field) skal avlede politiets (eller Smokey på truckførerslang) oppmerksomhet fra lastebilen.

Som sagt, Oscar for beste manus ble det absolutt ikke, men Oscar for beste biljakt, det hadde den vunnet lett. Den har også et fantastisk soundtrack.



- Are

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar